Pratite nas na
Početna strana > Stolovi i stolice > Stolovi


Trpezarijski stolovi


Jedna od odlika svakog doma i svake porodice su trpezarijski stolovi. Oko njih se svakodnevno okuplja cela porodica za vreme obeda, ali i širi krug prijatelja, sa posebnim povodom ili bez njega. Zato bi ovi stolovi trebalo da svojim izgledom, stilom, ali i kvalitetom i dugovečnošću, prate razvoj porodice koja se oko njega okuplja.

Iako se trpezarijski stolovi danas prave u različitim oblicima i od različitih materijala, klasični drveni stolovi su i dalje pravi simbol i najistaknutuji predstavnici ove kategorije nameštaja.

Naši trpezarijski stolovi su napravljeni od bukovog drveta vrhunskog kvaliteta, sa pločom od furniranog medijapana. Toniranje se obavlja transparentnim premazima, ali je otvorena mogućnost i farbanja pokrivnim bojama, u zavisnosti od vaših želja i potreba. Stolovi se premazuju zaštitnim poliuretanskim lakom. Završnoj obradi posvećujemo posebnu pažnju.
 

Oblik trpezarijskog stola, razvlačenje i ušteda prostora

Najčešće su trpezarijski stolovi pravougaonog oblika, ali neretko su okrugli ili ovalni. Ova dva druga oblika mogu biti vrlo korisna kod stanova kojima manjka prostor, jer stolovi bez ivica omogućavaju lakše uklapanje u prostor i lakše kretanje. Za ovalnim stolom ima nešto više mesta, a opet nema oštrih ivica.
Kada je reč o uštedi prostora, trpezarijski stolovi mogu imati i mehanizam za razvlačenje, što je jedna izuzetno praktična mogućnost i prednost u odnosu na stolove koji nemaju tu opciju. Dakle, po potrebi je moguće povećati dužino stola. Postoji nekoliko vrsta mehanizama za produživanje stola:
  • povlačenje jedne strane i to tako što se povlače noge stola, a ne samo ploča
  • razvlačenje sa obe strane
  • dodatni deo na prekop (u središnjem delu stola)
Moguće je da čak i okrugli sto ima ovaj poslednji mehanizam, te se izvlačenjem dodatka na prekop dobija duži ovalni sto. Dakle, ovako dobijate gotovu dvostruku uštedu prostora.
 

Boje naših trpezarijskih stolova

Na raspolaganju vam je širok spektar nijansi, tako da ćete lako pronaći onu koja odgovara baš vašoj trpezariji.