Pratite nas na
Početna strana > Blog > Kako da kreveti na sprat budu potpuno sigurni

Kako da kreveti na sprat budu potpuno sigurni

Kreveti na sprat su idealno rešenje za dečije sobe iz dva razloga: prvo, na prostoru za jedan smestićete dva kreveta; drugo, deca ih prosto obožavaju. Ovakvi kreveti ipak, ponekad izazivaju podozrenje kod roditelja po pitanju sigurnosti. Uz pravilno postavljanje i dogovor sa decom, neće više biti mogućnosti da dođe do bilo kakve povrede.
 

Kako da postavite krevet na sprat

 
Najbolje i najbezbednije je da krevet na sprat bude postavljen u uglu sobe. Tako ćete zidovima zaštititi dve strabe kreveta, a treća je već zaštićena ogradicom gornjeg ležaja. Na ovaj način sprečavate da dođe do slučajnih padova u snu.
 

Ostale mere opreza

 
Zaštitna ogradica - Ukoliko vaš krevet na sprat nema zaštitnu ogradu za gornji ležaj, obavezno je napravite. S vremena na vreme proveravajte da li je dobro pričvrćena. Ograda mora da bude bar 15 santimetara iznad gornje površine dušeka.

 
Letvice - Ako je krevet na sprat od drveta, verovatno dušek stoji na letvicama. Kod nekih proizvođača one nisu fiskirane. Bolje je da ih ušrafite ili zalepite, kako njihovim pomeranjem dušek ne bi izgubio potporu i kako ne bi došlo do pada.
 
Merdevine - Proverite da li su merdevine dobro pričvršćene i zdrave. Deci skrenite pažnju da ne pokušavaju da se penju na neki drugi način, već samo uz pomoć merdevina.
 
Osvetljenje - Američka unija pedijatara preporučuje da dete koje spava na gornjem ležaju ima neki vid noćnog osvetljenja, kao što je lampa za čitanje, kako bi moglo da se lakše spusti tokom noći, ako oseti potrebu.
 
Ono što ne možete potpuno da kortrolišete, ali možete da utičete da se ne dogodi je skakanje sa gornjeg ležaja ili penjanje većeg broja dece na gornji ležaj. Kroz razgovor stavite do znanja vašim mališanima da gornji ležaj kreveta na sprat nije mesto za igru kada im dođu drugari.
 
 
Kreveti na sprat su praktični, lepi i sigurni koliko i bilo koji drugi dečiji kreveti ukoliko se upotrebljavaju u skladu sa svojom namenom, a to je spavanje.

Krevete na sprat koje vam preporučuje Moj Dom možete pogledati ovde .