Pratite nas na
Početna strana > Blog > Kako da dekorišete sto za Božić na lep, lak i jeftin način

Kako da dekorišete sto za Božić na lep, lak i jeftin način

Praznici, a naročito Božić, uvek su najlepši ako ih provedemo sa svojom porodicom. Neretko, to budu i jedini dani kada možemo da okupimo sve članove porodice. Trpezarijski stolovi su glavno poprište svih prazničnih okupljanja. Tokom praznika oni će biti puni hrane, a da bi atmosfera bila još prijatnija, možete se poslužiti i nekim svima dostupnim stvarima kako biste ih dekorisali i učinili predivnim.

 
Trpezarijski stolovi će biti mesto gde će se okupiti vaši najdraži i svakako da želimo da sve izgleda besprekorno tog dana. To možemo da postignemo i bez skupocenog posuđa, ogromnih cvetnih aranžmana, ukrasa i slično. Svoje vlasitie ukrase možete napraviti uz pomoć grančica ili listova badnjaka i jele, kao i uz pomoć obočnih sveća, božićne pšenice, voća, orašastih plodova, bombona i slično.
 
Potrebne su vam male pletene korpice ili staklene posude koje ćete ukrasiti i ispuniti pomenutim stvarima. Svaka korpica može da bude ukras ako u nju stavite malo grančica badnjaka, koju šišarku i voće. Ukoliko su vam stolnjak i posuđe beli, lep detalj može da bude crvena sveća, koju ćete staviti u neku lepu posudu ili je obaviti grančicom jele.
 
Božićna pšenica svojom svežom zelenom bojom takođe uvek daje poseban ton trpezarijskom stolu tokom prazničnih dana. Posejte je u lepu crvenu ili belu posudu i biće ukras sama po sebi, a možete je staviti i na veći ravan sud ili poslužavnik, a oko nje poređati voće.
 
Voće je, uključivši orahe i lešnike uvek deo trpeze, a itekako može poslužiti i kao dekoracija. Kombinacijom južnog voća, poput naradže ili mandarine, zatim jabuka i orašatih plodova dobićemo divan spektar boja.
 
Različite bombone u prozirnoj posudici takođe su lep ukras.
 

Trpezarisjki stolovi kao ukras

 
Lepi drveni trpezarijski stolovi mogu da budu ukras sam po sebi i da vašem božićnom okupljanju daju notu ozbiljnosti i duh starih vremena. Ukoliko imate ovakav sto u svojoj trpezariji, odvažite se da ga, uprkos običajima, ne prekrijete stolnjakom. Drvo i njegova tekstura će učiniti da vaša trpezarija odiše rustičnim stilom. Postavite jednostavnu dekoraciju (vezica badnjakovih grančica, korpa sa voćem ili sveća) i pustite da vaz šare drveta vrate u davna vremena.
 
Trpezarijski stolovi su mesto gde ćemo podeliti dragocene trenutke sa porodicom. Uživaćemo u društvu i u hranu, a sve to može da bude još divnije ako bez velikih ulaganja učinimo da bude i estetski lepo. A kada ukrašavamo stvarima iz prirode, uvek je lepo.

Trpezarijske stolove iz salona Moj dom možete pogledati ovde .