Pratite nas na
Početna strana > Blog > Bračni kreveti i u maloj spavaćoj sobi

Bračni kreveti i u maloj spavaćoj sobi

Bračni kreveti su neprikosnoveni za udobno spavanje i za dobar odmor. Ne postoji krevet na rasklapanje, kakav god mehanizam da ima, koji može da dostigne udobnost koju imaju bračni kreveti, a kamo li da je prevaziđe.
 
Ipak, često se suočavamo sa tim da spavaća soba i nije baš velika, pa je opravdan strah da bi bračni krevet u njoj mogao prosto da je „zatrpa“. Ali moramo imati na umu da spavaća soba, kao što joj i samo ime govori, služi sa spavanje i da su sve eventualne druge funkcije nevažne. Dakle, čemu štedeti prostor u spavaćoj sobi nekakavim krevetom na razvlačenje i zašto bismo uopšte morali da sklapamo krevet tokom dana u prostoriji koja je samo naša i samo za spavanje?
 
Uz dobar plan možemo napraviti dobitnu kombinaciju i spojiti naizgled nespojivo: bračni krevet i malu sobu.
 

Prvo krevet, pa sve ostalo 


Ako je vaša spavaća soba mala, organizujete je tako da krevet bude glavni njen deo, a sve ostalo prilagodite njemu. Najpre, proverite sa koliko prostora raspolažete. U slučaju da ne možete da smestite krevet najvećih dimenzija, ne zaboravite da dupli, odnosno bračni kreveti postoje u različitim varijacijama. Ako vam se čini da je krevet širine 180 santimetara prevelik za vašu malu spavaću sobu, potražite ga u nešto manjem izdanju. Bračni kreveti široki 160 santimetara su takođe dovoljni za dve osobe i pružiće vam komfor i uživanje tokom noći. Postavite krevet tako da sa oba boka može da mu se priđe.
 

Samo neophodan nameštaj 


Kada ste smestili bračni krevet, nemojte preterivati sa nameštajem i sitnicama za spavaću sobu. To je prostorija koja vam služi za odmor i jedina prostorija u kojoj možete imati potpuni mir, te vam nameštaj, tehnika i sitni ukrasi uopšte nisu potrebni.
 
Sa obe strane stola možete postaviti mali noćni stočić, jer je to zaista koristan element u svakoj spavaćoj sobi. Na njega ćete odložiti svoje stvari pre spavanja – telefon, knjigu, novine, naočare, vodu ili bilo šta slično.


 
Pod slobodno ostavite nepokriven ili postavite neku manju stazicu ili krparu, ali nikako nemojte stavljati debeli tepih, jer će on učiniti da soba deluje još skučenije.
 
I uošte, potrudite se da ni zidovi ne budu prenatrpani, baš kao ni ono malo slobodnog prostora na podu. Da bi ste bili potpuno opušteni potreban vam je pogled na urednu sobu pre spavanja. A soba u kojoj nema mnogo elemenata je uvek uredna soba.
 
Bračni kreveti i njihovo visoko uzglavje sami po sebi predstavlju ukras spavaće sobe, a na zid eventualno možete okačiti jednu sliku ili fotografiju. Ako nemate izbora i u spavaćoj sobi morate da imate i ormar, onda iskoristite zid iznad kreveta, na strani na kojoj vam je uzglavlje. Možete napraviti viseći ormarić iznad kreveta ili čak oko njega i tako vam neće upadati u oči i neće vam smetati. Bračni kreveti sa malim uzglavljem ili bez njega takođe mogu da „otvore“ više prostora.
 
Za bojenje zidova koristite blage i svetlije tonove.