Pratite nas na
Početna strana > Blog > Saveti za dobru kupovinu kreveta

Saveti za dobru kupovinu kreveta

Istraživanja kvaliteta su pokazala da dušek za spavanje gubi svoje karakteristike posle 8 do 10 godina i više ne pruža odgovarajući nivo udobnosti. Ako je krevet takav da nije moguće promeniti dušek, vreme je za novi ležaj.
 
Pre nego što krenete u kupovinu trebalo bi da sami donesete odluku o tome šta vam je tačno potrebno: da li su to bračni kreveti ili takozvani „singl“ kreveti, koliko imate prostora i kakav je enterijer prostorije za koju kupujete krevet. Pre svega, odredite svoj budžet.
 
Ove informacije će vam uštedeti dosta vremena i poštedeće vas obilaska nekih salona u kojima nećete naći u ponudi ono što je vama potrebno.
 

Bračni ili singl kreveti

 
U zavisnosti od toga koju prostoriju opremate i sa koliko prostora raspolažete, zavisiće i da li je bolje da se odlučite za bračni krevet ili za nešto manju varijantu. Ukoliko vam broj kvadratnih metara to dozvoljava i ukoliko je reč o spavaćoj sobi, bračni kreveti su ubedljivo najbolje rešenje. I zbog udobnosti i zbog estetike.


 
Bračni kreveti se mogu naći u različitim dimenzijama kada je u pitanju širina, tako da nije nužno da oni budu široku 180 cm. U svakom slučaju, premerite sa koliko prostora raspolažete i imajte na umu da morate ostaviti i dovoljno mesta da se krevetu može prići nesmetano.
 

Materijal i izgled

 
Bračni kreveti i singl kreveti mogu biti drveni, limeni ili tapacirani. U zavisnosti od toga kako je uređena prostorija za koju kupujete krevet, odlučite se za neki od ovih materijala. Drveni kreveti su lako ukopivi u većinu enterijera i ovaj materijal daje dozu topline. Za modernije enterijere lepši mogu biti metalni kreveti.
 
Gledajte da uzglavlje novog kreveta po boji i dizajnu ne odudara mnogo od onoga što se vama sviđa i u skladu sa čim ste uredili ostatak prostorije. Imajte na umu da će naročito bračni kreveti potpuno dominirati prostorijom, pa tako neki detalj sa uzglavlja može da dođe u prvi plan.
 

Isprobajte

 
Jedno istraživanje je pokazalo da čak 80 odsto kupaca koji žele da pazare novi krevet u salonu provede manje od dva minuta isprobavajući krevet. Ako imamo u vidu nespornu činjenicu da će nam ti isti kreveti kasnije služiti bar deceniju, utoliko je važnije da isprobavanju posvetite odgovarajuću pažnju. Naročito ako su u pitanju bračni kreveti, na kojima ćete spavati sa svojim partnerom i od kojih će, na kraju krajeva, zavisiti koliko ćete se dobro odmoriti.
 

Bračni kreveti se kupuju u dvoje

 
Ako su predmet vašeg interesovanja bračni kreveti, obavezno sa sobom povedite i svog partnera u kupovinu, jer je potrebno da se odluka donese zajednički i zbog izlgleda kreveta, ali i zbog udobnosti. Naime, neophodno je da vam čvrstina ležaja odgovara oboma i da nikome ne bude neudobno.
 

Cene i popust za internet kupovinu

 
Cene variraju od proizvođača do proizvođača, ali varira i kvalitet. Takođe, kada je reč o ceni, postoji veliki broj salona nameštaja u kojima možda cene proizvoda uopšte nisu u oviru onoga što vi možete i želite da platite. Zato suzite izbor malim istraživanjem po internetu. Imajte na umu da neki saloni odobravaju popust za internet kupovinu. Zato krevet koji vas interesuje pogledajte u salonu, ali ga kasnije naručite putem interneta.
 

Isporuka


 Pre nego što naručite raspitajte se kod prodavca da li je u cenu uračunata i isporuka i, ako nije, koliko košta. Takođe, važno je da znate da li se krevet isporučuje u delovima ili usluga podrazumeva i njegovo sklapanje na licu mesta.